Politicienii, datul cu părerea vs starea Poliţiei. Sau ipocrizia ridicată la normă deontologică.

Acum câteva zile am urmărit în media locală intervenţia preşedintelui PLUS Caraş Severin, intervenţie în care , onor prezidentul , un cvasi necunoscut prin politica loco, mda, asta nu ar fi o problemă, poate omul e bine intenţionat, niciodată nu ştii, doar că atunci când îţi dai cu părerea despre o instituţie cum este Poliţia Reşiţa, e musai să ai un picuţ de expertiză şi înainte de a da cu parul, obligatoriu trebuie să vezi situaţia din mai multe puncte de vedere, adicătelea, în traducere liberă pentru distinsul prezident PLUS, mai trebuie să ceri şi părerea unora care lucrează în sistem, ştiu cu ce se mănâncă munca de Poliţie, între noi fie vorba, nu e o muncă uşoară, altfel spus, să încerce domnul politician să mearga la cauză,nu numai la efect.

Astfel, dacă domnul preşedinte PLUS priveşte imaginea de ansamblu a întregii Poliţii Române, va constata că situaţia de la Reşiţa este un copy paste după IGPR.Desigur, cauzele care au dus la situaţia actuală a unei instituţii care, până mai acum câţiva ani era printre primele din Europa la identificarea autorilor de infracţiuni, mai mult, pe unele paliere Poliţia Română reprezenta un etalon în materie de profesionalism, ei bine, aceste cauze, cel puţin cam cea mai mare parte dintre ele, se datorează tocmai unor politicieni ! Să explic domnului preşedinte cum devine cazul , vorba lui Moromete. Legile , una mai proastă decât alta, adoptate de-a lungul vremii, legi care s-au vrut a fi pentru protecţia şi siguranţa cetăţeanului,în realitate foarte multe din acestea s-au bătut cap în cap , mai rău, în 30 de ani nu prea s-a făcut nimic pentru modificarea statului poliţiştilor, ca să nu mai vorbim de dotare şi logistică, campaniile publice din media împotriva Poliţiei, slaba salarizare (amintesc domnului preşedinte, poate nu ştie, nivelul de salarizare al oamenilor legii datează de prin 2009, iar încercările de a reglementa salarizarea sunt timide şi stângace ), plecarea din sistem, în valuri, iar asta s-a datorat unei imbecile care a modificat pe sub masă o lege organică, sigur ştiţi şi asta , a dus la penuria de profesionişti de astăzi. Cu riscul de a mă repeta, domnule, Daniel Toma, parcă aşa te intitulezi, trebuie să ştii că un poliţist bun , la judiciar de exemplu, se formează în ani de muncă, nu muncă de birou, muncă de teren,printre tâlhari şi hoţi, iar dacă poliţistul nu este motivat suficient, e foarte simplu, când are posibilitatea legală, pleacă ! Şi cum să nu plece, când media de viaţă a poliţistului e de vreo 62,5 ani, pe hârtie, în cele mai multe cazuri, rar se întâmplă să prindă rezervistul 60 de ani, poliţistul moare neştiut, ros de boli profesionale, de alcool şi tutun, ajuns din urmă de nopţile nedormite şi de stresul acumulat în 25 de ani de muncă nenormată…Şi atunci, unii ca matale vin şi dau în poliţişti şi în pensiile lor speciale şi nesimţite, uitând că din marea masă a lor, decât vreo 5% beneficiază de astfel de pensii, iar ei se ştiu care sunt…şi cum au intrat în posesia lor…

Nu îi fac o analiză mai amănunţită domnului politician, dacă este corect şi imparţial, o face singur, doar că, să îi dau un exemplu ca să revenim la Poliţia Reşiţa, să întrebe domnul prezident purtătorii de vorbe ai Inspectoratului, care purtători să îl lumineze şi să îi spună,biensur, în limita legii 544, câţi judiciarişti prestau la Municipiu acum 10 ani şi câţi mai prestează acum,astfel îşi va face o idee rezonabila vis a vis de creşterea infracţionalităţii. Acelaşi lucru este valabil, musiu, şi pentru ordine publică, acolo unde poliţiştii au fost înjumătăţiţi numeric. Iar artificiile recente cu aducerea unui număr de jandarmi în Poliţie a constituit un lucru cel puţin benefic, asta pentru că băieţii veniţi de la Jandarmi sunt familiarizaţi cu abc- ul muncii de ordine publică. Să mai întrebi, domnule preşedinte, măcar retoric, cum se face că de vreo 15 ani întreaga instuţie a fost atât de politizată, că pentru un post, de la şef de inspectorat, până la şef de birou, era obligatoriu carnetul de partid ? Ori nu e asta o mizerie politică ? În concluzie, domnule, faţa Poliţiei noastre, că place sau nu place unor confraţi de-ai matale în ale politicii, este la fel cu feţele lor, inexpresivă şi palidă. Recomand unor politicieni să coboare de la înălţimea funcţiilor lor , iar în timpul liber să ia cu un poliţist , măcar să îl asiste, la rezolvarea unui dosar penal rămas inţial cu AN, să vadă cum e să n-ai nimic şi cum ajungi la tâlhar. Altfel, vorbiţi discuţii…Dar faptul că i-ai tras un pic de mânecă pe băieţii de la vârf , e un lucru bun, să vedem cât te ţine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.