Verzii. Când calitatea umană bate criteriul politic.

 

Despre Verzii din judeţ am mai scris. Este adevărat, Verzii nu ies în faţă, deocamdată, asta nu pentru că între ei nu există oameni de calitate, dimpotrivă, Verzii nu fac acţiuni populiste, nu împart kilogramele regulamentare de ulei şi făină, înainte de alegeri şi nici nu se dau pe sticlă în media locală, că aşa e musai să crească în sondaje. Nu, flăcăii şi fetele de la Verzi îşi văd în continuare de ale lor, pe persoană fizică,zic, numai că realizările personale ale fiecăruia dintre ei se răsfrîng benefic asupra partidului . I-am certat de câteva ori, oricum nu s-a prins mai nimic  de ei, pentru faptul că nu sunt mai vocali, mai vizibili în spaţiul public, până la urmă  vizibilitatea asta publică e necesară în contextul în care vrei să ai un cuvânt de spus pentru comunitatea pe care o reprezinţi şi pentru urbea în care respiri, doar este ştiut modul agresiv  în care unele rapandule politice  îşi cosmetizează campaniile electorale. Numai că românul s-a cam săturat de atâta vizibilitate  a unora dintre traseiştii, fripturiştii şi imbecilii de serviciu din politica loco, mai ales că după alegeri, mai de fiecare dată, votantul cărăşean a rămas doar cu…vizibilitatea  ! Restul, dragilor, lăbăreli de campanie şi gulgute, frumos ambalate în promisiuni…Dezamăgitor este faptul că noi , în propoziţie,votanţi, de multe ori, să mă exprim într-un mod telectual, am fost botanişti la clarităţile neclare aruncate electoratului de fosilele politice , mai rău, ani de zile am şi crezut în bla-bla-urile lor…

Am spus, avantajul Verzilor vine de la calitatea membrilor şi asta nu e o exagerare, hai să spunem, e posibil să fiu puţin subiectiv, cunoscând o mare parte dintre Verzi am realizat că în viitorul apropiat , caracterul şi profesionalismul  unora dintre baieţi, nu mai aduce a clişeu electoral. Iar dacă, de exemplu, îl luăm în vizor pe Paul Vasile, actualul administrator al urbei, fostul viceprimar, o să vedeţi că cv-ul citty managerului , comparativ cu câţiva absolvenţi cu diplomă de bacalaureat, îi ştiţi voi, unii care acum pozează în om politic providenţial şi au senzaţia că postul a fost înfiinţat specialmente şi cu dedicăţie, ei bine, cv-ul lui Paul Vasile , la prima citire, este foarte posibil să le dea frisoane. Dar aici nu intră neapărat în discuţie cv-ul împricinatului , caracterul, modestia, spiritul de observaţie şi profesionalismul celui în cauză, sunt însuşiri pe care Paul le are din plin şi după care cauţi  cu lupa la alţi confraţi de-ai săi în ale politichiei. Ceea ce se ştie mai puţin în comunitate, este faptul că Paul Vasile face bine ceea ce face, a făcut multe lucruri bune pentru oraş, chiar dacă, uneori, alţii şi-au asumat meritele , dar, pe principiul lui, dacă nu îţi place ceea ce faci, niciodată nu o să îl faci cum trebuie, Paul îşi vede în continuare de ale lui, cu toate frecuşurile şi presiunile politice  la care este expus. Sigur, omul Paul Vasile o să mă certe pentru articol, nu îi place să iasă în faţă, nu îi place să vorbească în public, mai mult, nu îi place să îl minţi, e bine că nu mă poate tăvăli, ar face-o el, da’ nu îi dă mâna,hi,hi,hi, dar odată şi odată trebuia ruptă pisica  şi adus în faţa noastră un om căruia chiar îi pasă de semenii lui. Şi dacă mai este necesar, între Verzi mai prestează oameni tineri care trebuie aduşi în prima linie şi care pot schimba ceva , până nu este prea târziu…

Desigur, Paul Vasile are şi el, păcatele lui, dacă , aşa, ocazional, ar mai socializa la un coniac, ar fi nemaipomenit, dar cum nu consumă macriş, mde, nimeni nu e perfect…În perspectivă  însă, Paul Vasile este unul din oamenii care ne trebuie.

P.S. Pentru cărcotaşii din media, ăştia plătiţi , zic, nu încercaţi să faceţi speculaţii, nici Paul Vasile, nici Mihăilă, nici Sorin Minda, nu m-au plătit ! Când scrii din convingere, nu poţi fii cumpărat. Ăsta e un bai mare , nu ?

2 gânduri despre „Verzii. Când calitatea umană bate criteriul politic.”

  1. Cei trei despre care vorbești în finalul articolului merită toată considerația. Am avut norocul să mă întâlnesc cu ei în diferite speța dealungul timpului și s-au dovedit a fi extrem de serioși în abordarea acestora.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.