Scrisoare aproape deschisă ( şi interceptată ), preşedinţilor mei. Fără dragoste.

     Am văzut in presă că un lider de sindicat  de prin multele sindicate din Poliţie, unele de-a dreptul inutile, i-a scris prim ministrului, Lodovico. Foarte bine ! Dar chestia cu amenzile la normă, este veche, este arhicunoscută şi discutată între poliţişti şi în societatea civilă , atât de discutată că a rămas la fel ! Doar că scrisoarea sindicalistului a greşit destinatarul, în fapt Lodovico este doar unul din lunga serie de prim miniştrii care au mimat că fac ceva pentru poliţişti, în realitate au dat din gură pe la începuturi de mandate, apoi au pierit, fiecare pe limba lui. Cam aşa s-a întâmplat şi cu cei care au păstorit Internele în ultimele trei decenii, cu menţiunea că mai mult de jumătate din aceştia nu prea aveau ce căuta în fruntea unui minister greu încercat    şi  politizat până în măduvă , unde aplicarea la norma a amenzilor sau pistoalele antice  reprezintă doar probleme minore.  Scrisoarea trebuie trimisă actualului preşedinte şi a foştilor prezidenţi, asta pentru că , luaţi la grămadă sau cu de-amănuntul, ei sunt artizanii care au contribuit hotărâtor la colapsul şi haosul instituţionalizat din Ministerul de Interne şi nu numai …

Aşa că…     

Dragi preşedinţi de români,

      Ţin să precizez că nu îmi sunteţi mai deloc dragi, dar politeţea şi bunul simţ înainte de toate, aşa ca să ştiţi şi voi,  că astea două calităţi v-au cam lipsit  pe durata mandatelor. 

Matale, nea Ilici, Matusalem al politicii,  care eşti, ai fost primul mare reformator al instituţiei, sau aşa ai pretins, iar rezultatele sunt vizibile şi acum, şefi de IPJ-uri, de structuri, de Direcţii, puşi peste noapte , pe criterii nemernice, politice, orice, numai pe profesionalism şi dragoste de meserie, nu ! Tot matale, nea’ Ioane, ai trimis în bătaia tunurilor, şi la prima şi la a doua descălecare a minerilor, poliţişti şi jandarmi, fără minime măsuri logistice şi la unii şi pregătire, că, mde, USLA o desfiinţaserăţi în ’89 şi din colonelul Trosca făcuserăţi un terorist ! Şi ai trimis în fruntea poliţiştilor şi jandarmilor, doi generali, care, nu numai că şi-au dovedit  incompetenţa, dar din cauza acestora au murit oameni tineri. Totul a culminat cu celebra Pace de la Cozia, acolo unde luceafărul Huilei, v-a dat, nea’ Ioane,matale şi lui Radu Vasile, cu blend a med pe colgate !…Şi e mare păcat,  pentru că la incidentele de atunci, unii poliţişti şi jandarmi au fost adevăraţi eroi, doar că matale nu ştii… Dar ca să fie tacâmul complet, în mărinimia prezidenţială, l-ai graţiat pe Miron Cozma, adevărat, la sfârşit de mandat, foarte posibil să îţi fi fost teamă că Mironel va da din gură ? Şi nu numai că l-ai graţiat, ai avansat şi ai rechemat în activitate câţiva generali din fosta Securitate, care generali erau cunoscuţi pentru activitatea lor în slujba lui Ceaşcă. Sau poate ai uitat cum  i-ai avansat pe Tudor Tănase şi Ion Tudosie ? Domnule Iliescu, în Dosarul Revoluţiei  nu prea mai  este nimic de comentat, matale eşti atât de longeviv, vai, în timp ce prin dosar au început să moară martorii, judecaţii , judecătorii şi procurorii, în final, domnule preşedinte, nu va mai avea cine să te judece…Poate doar istoria şi justiţia divină.

Domnule preşedinte Constantinescu, în privinţa mandatului pe care l-ai dus greu la final, nu sunt multe de spus, ai recunoscut că ai fost învins de sistem, de un sistem din care, aşa spun gurile rele, ar fi făcut parte şi odrasla matale, participant activ la ambele operaţiuni  Ţigareta. Cu poliţiştii ai avut o relaţie mai discretă, doar că în acelaşi mod imbecil ai adus la cârma Internelor pe senilul ăla de gavril deşeu, pentru care poliţistul reprezenta răul suprem şi care vedea în fiecare poliţist,un potenţial infractor. Doar că operaţiunile cu Ţigareta au fost opera tot a băieţilor din servicii , exact ăia care te-au îngenuncheat după, că dacă n-ai mai răspuns la comenzi…Poliţiştii au rămas la fel, adevărat, le-ai schimbat puţin ţinuta şi matale şi nea’ Ilici, dar ai schimbat-o în una mult mai proastă calitativ, iar la vremea respectivă a vuit presa că mai toate contractele pe ţinută, au fost date unor firme de casă… Iar matale, domnule Constantinescu, erai prea ocupat cu cei 20.000 de specialişti cu care ai clănţănit că redresezi Românica, timp în care poliţiştii şi jandarmii au bătut pasul pe loc.Cu aceleaşi pistoale, cu aceiaşi şefi incapabili şi paraleli cu profesionalismul, dar cu carnet de partid !  

Petrov, pardon,matale,domnule  Băsescu, nu mai ai nevoie de prezentare, asta pentru că doar privindu-te realizezi foarte repede răul de care eşti animat . În privinţa matale, fără doar şi poate, poliţiştii te-au perceput exact aşa cum eşti, mai ales atunci când  ţi-au aruncat caschetele în curtea Cotroceniului, o javră, dar nu una oarecare, una ordinară !  Gest care a făcut ca Petrov să renunţe la serviciile de escortă ale Poliţiei Rutiere, un gest de copil prost şi needucat, caruia i se furase prăjitura…Cu poliţiştii, ce mai este de spus, le-a tăiat şi lor, ca la toată lumea, salarii, le-a tăiat din sporuri şi norme, pe mulţi i-a trimis acasă, că era prea saturat sistemul, deşi realitatea era cu totul alta, iar subfinanţarea Ministerului de Interne a adâncit colapsul, într-un mod iremediabil şi nemernic. S-au înfiinţat celebrele secţii de Poliţie Rurală, adevărate lipitori pe spatele poliţiştilor, generatoare doar de posturi de şefi de servicii şi alte posturi de birou, altfel bine plătite,s-a dat cu piciorul lucrurilor bune care mai erau, pe ici , pe colo , mai mult, s-a început, mai întâi timid , apoi pe faţă, înlăturarea poliţiştilor care ştiau carte şi meserie, cu aceeaşi poliţişti politruci din toate mandatele. Diferenţa între Emil Constantinescu, care a fost învins de sistem şi Petrov , e simplă, Petrov făcea parte din sistem ! Şi asta spune totul…

Domnule prezident Werner, alte socoteli, la fel de imbecile , exceptând faptul că în primul mandat ai umplut Ministerul de Interne, SRI-ul şi MApN-ul, cu generali de carton , foarte probabil , nici ruşii nu ne bat la numărul generalilor, te-ai  remarcat prin tăcere şi perfidie la adresa poliţiştilor, că nu te-a auzit nimeni să protestezi atunci când celebra Olguţa a tăiat pe picior şi ilegal drepturile poliţiştilor, poliţiştii au continuat să fie ultragiaţi, scuipaţi şi ucişi, iar vestele anti înjunghiere, antiglonţ, sunt doar poveşti cu care ai adormit opinia publică. Mai rău, herr prezident, cazul Caracal a demonstrat încă o dată, eşecul întregii clase politice în reformarea Ministerului de Interne, s-a văzut limpede profesionalismul unor ageamii puşi pe funcţii de voi , doar pentru că nu au refuzat să fie marionete, valuri de poliţişti cu experienţă au ales să părăsească un sistem căruia, toţi cei care aţi condus ţara asta ,i-aţi întors spatele, nu doar pentru faptul că habar nu aveaţi cu ce se mănîncă el, pur şi simplu pentru că eraţi atât de proşti şi imbecili şi refuzaţi să vedeţi realitatea. Doar că, în ipocrizia voastră, Ministerul de Interne, vă este atât de necesar, pe la alegeri, când vă păzeşte spatele câte trei zile cu o diurnă de 10 lei pe zi, la inundaţii şi deszăpeziri, iar acum, tot la ananghie, băgaţi în prima linie şi poliţiştii şi pompierii şi jandarmii , acum sunt buni oamenii ăştia pe care îi umiliţi de 30 de ani !  

Cu cea mai a dracu’ stimă,un poliţist pensionar.

P.S.     Nu v-ar muri mulţi înainte !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.