Mama mea, când m-a făcut, a plouat şi-a bătut vânt…( fragment din balada lui Istvan Halimoş ). Ponta, Orban şi Ciolacu, rău l-au depăşit pe Dracu’ !…( adevărăciune populară )

     Lodovico, asta e poza de anul trecut, cred că potreaua e făcută de vreun hîtru la un priveghi, că din ea nu se vede clar  dacă plângi sau dacă râzi, oricum ar fi , eşti tare, maître, da’ mai tare e Werner, una zice nea’ Marcel, alta ordonă neamţu’, altfel spus, degeaba daţi voi din vals în tango, cel care vă taie microfonu’, nu e altul decât neamţul ! Na, că acuma aţi încurcat comunicarea şi transparenţa mă-sii , aţi vrut să vă pupaţi pe repede înainte cu preaşmecheritu’ Danel şi nu v-a ieşit şi ce să vezi, Puiorel Monta  şi Săndel Ciolacul vor să se pună de-a curmezişu’ şi să vă dea la temelie cu statu’ în casă , că ei e potenţi şi poate !…Ăştia doi e ca cafeaua aia cu doi în unul, dracu’ gol, nu alta ! 

Lodovico, profită şi matale de  situaţiune şi stai, dom’ne cu familia, mai reciteşti şi mătăluţă Mioriţa…şi aşa vroiai să o vezi scoasă din manualele şcolare, da, ştim, te deranja fatalismul baciului moldovean,  care baci, deşi ştia că urmează să fie mierlit cu premeditare, n-a vrut ,neam, să se pună în contra cu destinul. Poi, Lodovico, dacă Mioriţa o bagă pe aia cu fatalitatea, însemnează că basmele lu’ Ispirescu, ălea în care Fătul Frumosul o ciordeşte pe Ileana, îl decapitează pe zmeu, îi şi caramangeşte merele, învaţă românul să devină hoţ şi criminal ? Poi,  când îl leagănă mămica în braţe pe pruncul mioritic şi o bagă pe aia cu căţeluşu’ creţ, care fură din coteţ, ce vrei pentru ca să zici, că devine pruncul hoţ, imediat după naştere ? Poate că aş fi de acord cu mătăluţa în privinţa Mioriţei, că io n-am înţeles niciodată ce a vrut creatorul baladei , atunci când l-a introdus în peisaj pe baciul ungurean, ăsta s-a născut de-a dreptul cremenal,că acolo unde respiră un modovean, musai să fie în apropiere şi ungureanul, să îi dea  la mir !…Şi doar ai văzut încrîncenarea ungureanului, pizma lui pe oile moldoveanului şi în general, pe averea acestuia, că de aia e ungur…ean ! 

Iar acum, ciolac peste pupăză, se mai bagă în seamă şi neamţul, fraţilor, ce se întâmplă acolo, între voi, la butoanele puterii ?  Curge peste românaşi cu ordonanţe peste ordonanţe, mai acum câteva minute, prezidentul meu neamţ, aproape că s-a isterizat în direct şi a ţipat la privitorii pe sticlă, unii dintre ei, din ce în ce mai mulţi, îşi rod unghiile că au pus ştampila pe el, da’ să ştii maître, că românul, aşa ţugurlan cum e perceput de voi, îşi pune întrebări, păi dacă focarele mari de virusache sunt prin Suceava, Arad, Hunedoara, iar pe la olteni nu prea are curajul virusache să facă victime, ăştia halesc praz, nu glumă, pe la unguri nici atât, că are şi virusu’ mândria lui, atunci de ce trebuie să sufere tot românu la fel ? Şi da, dacă se mai stă mult în starea asta, fără nici o măsură concretă care să susţină muncitorul şi ţăranul român, nu ne îndreptăm, dom’ inginer, spre fundul sacului, mai rău, spre prăpastie ?  Da’ matale de unde să ştii, că doar le-ai urat condoleanţe românilor ! Da’ una o ştiţi bună, toţi, pesedişti, penelişti, pemepişti sau ungureni, pentru voi unii sunt mai egali decât alţii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.