Uite masca, nu e masca, dom’ prefect…

 

Dom’ prefect, matale eşti reprezentantul guvernului în teritoriu, nu ? Dacă da, asta o ştim şi noi, matale pui în practică hotărârile venite de la centru, fie că ne plac sau nu, în aceste vremuri trebuie să le respectăm, deşi unele din acestea sunt foarte discutabile…

Ne-ai obligat să purtăm măştile de protecţie. Corect, cetăţeanul ascultător  s-a conformat. Trebuie să ne spălăm mai des pe mâini. O facem şi pe asta. Dar când unii din confraţii noştri, desigur, cei mai cu dare de mână, fac din nenorocirea celor mulţi , o afacere, atunci, dom’ne, se schimbă modificarea percepţiei, adicătelea, din cauză de motive şi limpede ca nămolu’, apar clarităţile neclare… Cum, mama dracului, la început de pandemie, o mască la preţul pieţei, dacă putem să-i spunem aşa, costa fo’ 0,80 de lei, preţul corect, acum se vinde în unele farmacii reşiţene şi în alte magazine de profil, cu sume între 10-15 lei ! Şi în unele magazine calitatea acestor măşti, nu numai că lasă de dorit, dar materialele din care sunt confecţionate, foarte posibil, sunt inovaţii pe piaţă ! Nu ţi se pare, domnule prefect, că ceea ce fac unii din oamenii de bine, aduce a speculă la modul cel mai grosolan , iar pofta lor nestăvilită de profit este o formă de imbecilitate crasă la adresa  concitadinilor ?

Tot pe la începutul instituirii stării de urgenţă, sticla celebră de Mona, mult dorită de boschetarii aferenţi, costa undeva la 3,99 lei, iată că azi o găseşti în farmacii şi magazine de vreo 3-4 ori mai scumpă…Dacă matale ţi se pare ăsta un lucru normal, ei bine, nouă, nu ! Şi atunci, unde e organele, dom’ne prefect, cine este ele şi ce face pentru combaterea unui astfel de fenomen ? 

N-a venit ordinul de plafonare de la centru ? Atunci să o faci matale, dom’ prefect, că ai cum , doar să vrei !  Şi dacă ne aducem aminte de alte vremuri, într-o situaţie asemănătoare, speculanţii erau puţin puşi la zid. Şi legaţi la ochi. Şi împuşcaţi. Şi…

Un gând despre „Uite masca, nu e masca, dom’ prefect…”

  1. sint mina in mina, afaceristii oportunisti si speculanti, cu autoritatile. pai de ce, dle prefect, ai sarcina de partid sa le bagi bani in buzunare unora, si sa le iei de la cei ce au tot mai putini? nu e in regula, domn prefect, nu e. si pe alta parte ,te speli pe miini ca e economoie de piata, domn prefect? pai daca e economie speculanta de piata, atunci uite asa, noi resitenii astia multi, ne doare la basca de ce spui dta si guvernul. sa vedem daca chiar , chiar nu iti pasa, si miine poimiine, vin alegerile, si noi, astia, de prin zona, ne vom gindi unde punem stampila aia cu cerneala, ca nu vom uita ce ati facut bun sau rau,pt noi.ca l ati adus pe ala milionarul, si vreti sa fie sef de cs, ca ati pus o pe alinuta, citeva zile si apoi ati, dat o la intors, ca aia mintea si spunea prostii, si nu era in stare de nimic, mai treaca mearga, dar, sa ne iei banii din buzunare si sa ii bagi, afaceristilot dtale, asta nu chiar se uita. ca banii, nu s prea multi, si afaceristii hrapareti, abia asteapta. asta si cu mincinosul de rares bogdan ce a eliminat pensiile speciale, nu se uita. asa ca mare grije, domn prefect, mare grija.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.