Poză de grup infracţional organizat, la masă. Sau liniştea dinaintea alegerilor.

 

Oraşul e mic. Sau a rămas mic pentru unii. Alegerile care bat la uşă  agită încă o dată spiritele revanşarde ale eternilor catindaţi şi aşa cum şade bine politicianului băştinos  înainte de alegeri, trebuie ,obligatoriu,  să  iasă în faţă cu vreo informaţie de breiching  nius , care informaţie trebuie, tot obligatoriu şi regulamentar, să facă referire la contracatindat, să-i dea la temelie şi să îi bage minţile în cap, dacă se poate, să se retragă din luptă, să îşi vadă de familie şi să uite de politică.  Sens în care, aşa spun zvonerii şi răspândacii din oraş, de o parte şi cealaltă a eşichierului politic, sunt pregătite denunţuri anonime, da’ semnate, pe la DNA şi DIICOT . Ambele tabere implicate în lupta pentru ciolan, că până la urmă,în accepţiunea unora, lupta asta surdă şi mizerabilă este doar pentru ciolan, că interesul pentru cetăţean, bunăstare, un trai mai decent, astea sunt basme pentru copii, cu menţiunea că nici plozii noştri nu mai sunt interesaţi de basme, fiind mai important counter strike-ul .

Este foarte adevărat că unii s-au obişnuit cu denunţul , precum porcul  cu duletele , au făcut din denunţ o pasiune , mai mult , o artă în a denigra adversarul politic. Denunţul , anonim ori nu, se face la cererea organului, câteodată, la comandă politică alteori, sau din proprie iniţiativă, dacă denunţătorul are de plătit poliţe personale viitoarei victime. În cazul de faţă denunţul e ecrivat de un flăcau care acum face pe victima, dar care până mai ieri avea propriul lui grup organizat. Lăsând gluma la o parte, din ce se aude prin urbe, în perioada următoare se preconizează o desfăşurare de imagine cu mascaţi, cu poliţişti şi procurori, oameni politici şi victime colaterale, acţiuni care ne întorc în timp până prin 2012-2013, atunci când arestările se produceau în direct, iar rechizitoriile apăreau în presă înainte de a fi concepute de procurori. Infracţiunile de care se fac vinovaţi şi unii şi ceilalţi sunt cam aceleaşi, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, pe ici, pe colo, câte un şantaj, uneori cu iz poliţie politică , numai că şi de o parte şi de cealaltă , de cele mai multe ori, acuzaţiile sunt subţiri, probele de asemenea ,iar  mizeriile de această factură nu fac decât să distrugă  familii, cariere, destine…Că în judeţ nu s-a schimbat nimic după schimbarea puterii , e vizibil din avion, modul de plată al unor poliţe este acelaşi, mizerabilii care procedează astfel  sunt aceeaşi imbecili fără scrupule, fără un pic de demnitate , dar bine pregătiţi în meserie, indiferent de culoarea politică .

Ce nu au înţeles, nici unii, nici alţii, este faptul că justiţia noastră , parcă a început să judece mai înţelept, să interpreteze corect unele transcripturi ieşite din căşti, care cimilituri erau uneori puse în context aşa cum cerea comanditarul. Mai mult, omul de pe stradă, ăsta obişnuitul care merge la muncă, îşi plăteşte ratele tot mai mari, da, mai mari tot din cauza unor mizerabili de politicieni , facturile transformate în euro ăsta crescut, nu mai spun din cauza cui, că mă calcă tramvaiul,spuneam deci, că travailleurul de rând  a început să vadă adevăratele feţe ale aşa zişilor binefăcători din politică, să îi perceapă la adevărata valoare  şi să simtă în buzunarul propriu măsurile luate de imbecilii ăştia. Şi mă întreb câtă răbdare mai are românul , pentru că singura variantă viabilă pentru unii nemernici din politică, este doar votul , deşi parcă ar merge şi parul , fraţilor, trmiteţi-i acasă prin vot, ăştia nu vă merită ! 

 

foto-Monitorul de Cluj

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.