Alternativa Verzilor. Sau cum să faci politică în mod corect.

 

Verzii din Caraş Severin nu fac politică în adevăratul sens al cuvântului şi când vorbesc de politica noastră autohtonă, evident, mă refer la politica dâmboviţeană de după ’90, care politică …nu aduce a politică. A ce aduce politica asta a noastră, a văzut tot românul, de la lupta pentru ciolan până la traseismul politic, de la luptele surde pentru grupuri de interese, până la execuţiile unor ţinte politice, execuţii care, pe alocuri, au semănat izbitor cu făcăturile anilor ’50, de la manipularea grosolană a ţugurlanului mioritic, până la actuala situaţie în care a fost adusă România , ei bine,  toată această situaţie este rezultatul în care imbecili de stânga sau de dreapta  au condus destinele ţării vreme de mai bine de 30 de ani.  Şi în ultima perioadă am obsevat în media locală şi nu numai, analişti în ale politicii, mai mult sau mai puţin celebri, care victimizează românul şi plâng lăcrimos, vorba unui clasic în viaţă, că am ajuns într-o fundătură, România nu mai are nici o portiţă de scăpare, ce mai încoace şi încolo, în accepţiunea unor luminaţi ai neamului, am început deja să ne dăm brânci în prăpastie.

Întâmplarea face să cunosc o mare parte a verzilor din judeţ , sunt fericit că între aceştia am prieteni adevăraţi. În toate discuţiile, taclalele , avute cu ei, nu am auzit niciodată ca vreunul din verzi să arunce plăcuţe suedeze în stânga sau dreapta, bârfa nu e inclusă în  modul lor de a face politică, iar la unii dintre ei, modestia devine uneori supărătoare. Este adevărat, românul trebuie să adopte un alt fel de a vedea politica,deasupra kilogramului de zahăr şi a litrului de ulei, regulamentar oferite de ăştia istorici, peste sinecurile oferite generos băieţilor şi fetelor care au lipit afişe în campanie… Ceea ce nu ştie tot românul şi nu e vina lui, este faptul că Verzii noştri , başca de faptul că sunt membrii cu drepturi depline în European Green Party, în Parlamentul European, sunt cam singurii care sunt preocupaţi în mod real de respectarea drepturilor şi libertăţilor oamenilor, adevărat, prin natura lor, sunt preocupaţi de mediul înconjurător, de resurse, schimbările climatice şi încălzirea globală, lucruri care la prima vedere pot părea uşor căzute în ridicol, în realitate reprezintă probleme care devin tot mai acute la nivel mondial. 

În ultimii ani , Verzii au devenit un fel de monedă de schimb între PSD şi PNL, asta pentru că modul lor corect de a face politică i-a înmulţit,aşa se face că prin ţară, pe acolo unde Verzii sunt puternici în comunitate, de foarte multe ori li s-a pus sula în coaste şi conform modului istoric de operare al mamuţilor politici, au fost forţaţi să schimbe tabere sau să plece din politică scârbiţi. O singură greşeală au făcut Verzii, prin 2014 au mers pe mâna lui werner, greşeală pe care până la urmă şi-au asumat-o  şi au recunoscut că au greşit. Una peste alta, Verzii sunt pe un trend ascendent, e un lucru îmbucurător, asta înseamnă că românul se trezeşte  şi trimite acasă unele din fosilele care mai respiră în politica locală. Şi atunci când între Verzii cărăşeni prestează unul ca Paul Vasile, îşi fac loc oameni ca Sorin Minda şi Costel Mihăilă,Cristian Buică, Tibi Jicărean, parcă nu mai e totul văcsuit în negru şi mai sunt posibilitaţi reale de revigorare a clasei politice. Şi să nu uităm, Verzii s-au constituit într-un partid, de abia pe la sfărşitul lui 2005, dar dacă merg în continuare aşa, foarte probabil că în câţiva ani vor fi altfel percepuţi de comunitate, asta pentru că între ei sunt tineri de o reală valoare. 

Şi da, este adevărat, chiar îmi place logo-ul lor de pe facebook  : „Tot ceea ce e nevoie ca răul să câştige, este ca oamenii buni să nu facă nimic” . Foarte adevărat. Şi simplu de înţeles pentru toţi. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.