La noul „Doi şi-un sfert”,şef …vechi. Reformarea MAI în viziune abstractă.

      Gata, reforma în MAI a intrat în linie. Nu e linie dreaptă. E mai mult o linie discontinuă care seamănă tare bine cu pipi pe care îl face boul. De fapt , în toate recentele numiri de la Interne nu există ceva spectaculos, mai toate debarcările din funcţii şi noile numiri seamănă izbitor cu acelaşi mod de operare al PSD-ului, mai rău, toate schimbările aduc cu celebrele reevaluări pe care Petrov-doveditu’ le făcea, evident, atunci când interesele îi erau favorabile, în acest context Petrov a dat o cu totul altă semnificaţie proverbului românesc, ăla care zice că în anumite conjuncturi, poţi să fii frate şi cu dracul…până termini mandatul.

 Iată că la cârma  „Informăţiilor” a fost numit  col. Tiberiu Silviu Dumitrache, un ofiţer care prestează prin sistem de fo’ 14 ani, după cum grăieşte presa. Desigur că numirea ministrului Vela nu poate fi contestată, dacă domnia sa a considerat că ofiţerul cu pricina este persoana care poate face treabă, nu mai este nimic de spus, dar când presa, răutăcioasa, spune cu subiect şi predicat că onor colonelul Dumitrache este odraslă de fost colonel de securitate, apoi adjunct de SRI, Parhova, parcă, ( nici că se putea din alt judeţ !), colonel care a fost asociat tot de presă, bat-o vina, cu oarece ciordeli de produse petroliere, vorbim acilea de ciordeli la o scară mai mare decât scara de bloc, ei bine, atunci e firească o întrebare simplă : cum rămâne, nea’ Marcele, cu cumetriile şi rubedeniile din minister, parcă mai ieri tunai şi fulgerai că în MAI prestează câte două, trei generaţii din aceeaşi familie ? De parcă poliţistului sau jandarmului le  este interzis să îşi caute jumătatea în aceeaşi breaslă, că nu dă bine la imagine…Iar când nenea colonelul mai este şi ginerele lui Liviu Luca, marele sindicalist din petrol, ştii matale care, cel care prin 2016 era puţin săltat de mascaţi pentru o presupusă, am zis presupusă, să nu supăr pe nimeni, deturnare de mult bănet , atunci parcă se schimbă daravera şi chestia aia cu verificarea catindatului, atunci când îl ungi pe o aşa funcţie, adicătelea să nu aibe prin familie persoane care au avut probleme cu legea, că nu e sănătos la cv, metoda asta e depăşită şi curat comunistă !…Că matale, nea’ Marcele, nu ai de unde să ştii, n-ai lucrat prin sistem, până acum ceva ani, te verificau băieţii din creştet până în ultima…gaură, să nu ai clarităţi neclare din punct de vedere legal şi, oricum am zice, măsura, chiar dacă era comunistă, era sănătoasă , iar în minister nu prea aveau ce căuta rebuturi şi lichele. 

 

„ACTUALIZARE. Sindicalistul Liviu Luca a fost reținut luni seară de procurorii DIICOT Ploiești după mai multe ore de audieri în dosarul în care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, au declarat surse judiciare, anunțăAgerpres.


Liviu Luca şi complicii săi ar fi scos aproape 15 milioane de lei din conturile PSV Company pentru a construi o vilă de lux pe vastul domeniu de la Păuleşti, lângă Ploieşti, susţin procurorii. Anchetatorii spun că Liviu Luca ar fi mascat apoi dispariţia banilor prin înregistrarea unor facturi fictive.

Ruxandra Morar, reporter Digi24: „Totul a început în vara anului 2004, atunci când a decis să ceară primăriei emiterea unei autorizaţii pentru ridicarea unui conac de lux. La câteva zile se hotărăşte să transfere lucrarea către o societate comercială pentru ca aceasta să facă acolo un sediu social. Interesant este că în mai 2009, o dată cu încheierea lucrărilor, locuinţa este trecută pe numele părinţilor lui Liviu Luca. ”

Firma care urma să construiască vila se numeşte Profesional Corpconsult. Procurorii au descoperit că acţionarul majoritar al acestei companii era tot Liviu Luca. Potrivit DIICOT, fostul lider de sindicat a folosit un sistem complex pentru a ascunde sursa banilor. Astfel, în noiembrie 2004, firma PSV Company, fostă PetromService, decide să încheie un contract cu SC Edilconst SA pentru renovarea unui imobil în Bucureşti. În aceeaşi perioadă, Profesional Corpconsult decide să subcontracteze lucrarea tot societăţii Edilconst. Asfel, spun procurorii, mai bine de jumătate din banii plătiţi de PSV Company pentru renovarea clădirii din Capitală au ajuns de fapt la Liviu Luca pentru ridicarea conacului din Păuleşti. Domeniul lui Liviu Luca se întinde pe o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi, are opt clădiri, o piscină pe trei niveluri, lac artificial şi heliport.

Anchetatorii spun că Liviu Luca a fost ajutat şi de alţi opt complici pentru a pune la cale această inginerie financiară.

Societatea PSV Company a fost înfiinţată iniţial sub denumirea de PetromService. Era controlată de Liviu Luca, dar oficial acţionarul majoritar era Asociaţia Salariaţilor din SNP Petrom. În 2007, firma reuşeşte să câştige un contract cu Petrom în valoare de 380 de milioane de euro. Un an mai trâziu, PSV Company îşi schimbă acţionariatul, iar controlul asupra firmei este preluat de un offshore din Cipru în spatele căruia se afla tot Liviu Luca.

Nu sunt primele probleme cu legea pe care le are fostul lider de sindicat. Tribunalul Bucureşti a decis să-l condamne, în primă instanţă, la şase ani de închisoare pentru un prejudiciu de 12 milioane de euro adus tot companiei Petrom Service. În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Recursul se judecă la Curtea de Apel din Capitală. Liviu Luca a fost unul dintre cei mai influenţi lideri sindicali. A deţinut funcţia de prim-vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România.” (articol preluat,Digi 24,22.02.2016).

Şi nenea colonelul ,de Dumitrache zic, nu e tot cel care prin 2016, an fatidic care a dus la terminarea nemeritată, dar intenţionată a unui serviciu ca DGIPI, altfel, o instituţie necesară în care au lucrat mulţi profesionişti, dar pe care o mare parte din politicienii imbecili au reuşit să o transforme în armă politică, spuneam deci că nenea Dumitrache era şi el amintit în scandalul banilor de la informatori, ăia cu care s-a cumpărat limuzina şi jacuzzi-ul pentru interesul naţeonal, Găbiţă , nu?

 

„Anchetat de DNA

Serviciul secret al ministerului de interne, cunoscut sub numele de „Doi și-un sfert” (dar care are numele oficial de Direcția Generală de Protecție Internă – DGPI), a fost implicat într-un uriaș scandal de corupție în toamna anului 2016. Atunci au fost puși sub acuzare de către Direcția Națională Anticorupție nu mai puțin de 24 de ofițeri.

Printre ei se aflau foști șefi ai serviciului secret: comisarul șef Rareș Văduva, chestorul principal de poliție Gheorghe Nicolae, chestorul principal de poliție Gelu Marin Oltean, chestorul Nelu Zărnică, comisarul șef Gheorghe Popa și comisarul șef Ioan Dorin Popa.

Toți, susține DNA, se lăfăiau pe banii alocați informatorilor DGPI. În același dosar au fost puși sub acuzare și miniștrii de Interne Gabriel Oprea și Petre Tobă, care și-au dat demisia unul după altul. Pe lângă sutele de mii de lei cheltuite fictiv pe informatori și echipamente la „Doi și-un sfert”, dosarul a amorsat bomba achiziției ilegale a unei limuzine Audi de aproape 100.000 de euro pentru Oprea.

Comisarul șef Silviu Dumitrache, director general al Direcției Protecție Internă din DGPI, adică șeful contrainformațiilor, apare în rechizitoriul cauzei ca fiind complice la cheltuirea fictivă a unor fonduri. Cu toate acestea, deși ar fi trebuit să fie primul care să descopere ilegalitățile, DNA nu l-a pus sub acuzare.

Dumitrache și-a acoperit colegii în dosarul DNA

Procurorii DNA au descris cu lux de amănunte faptele colonelului Silviu Dumitrache, pe atunci șeful contrainformațiilor din serviciul secret al Internelor. Adică, numărul 3 din serviciul secret. Culmea, Dumitrache avea toate motivele să ancheteze ilegalitățile de la „Doi și-un sfert”, datele fiind deja descoperite de către o comisie de control a fondurilor operative de la Direcției.” (articol preluat din Newswee.ro).

Nea’ Marcele, cum e ,domnule, cu numirile alea pe meritocraţie şi concurs ?  Da’ cum se poartă în politica noastră, unii e mai egali decât alţii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.