Secretizarea…publica a secretului cunoscut

     Domnul  ministru de interne, Marcel Vela, e de-a dreptul haios ! Este foarte clar,Sistemul nostru de Aparare, Ordine Publica  si Siguranta Nationala e in colaps pentru faptul ca pana acum salariile , pensiile din sistem ,nu erau secretizate !  Este  posibil sa nu stie domnul ministru ca salariile politistilor si mlitarilor sunt cunoscute  opiniei publice,de ani buni ?  Pai,  la cat tam-tam au facut sindicatele din MAI  pe salarizarea politistilor,aia ramasa la nivelul anului 2009, si un neinteresat din Congo are cunostinta de salariul angajatului din sistem ! Si acum,pe bune,domnule ministru,asta era ultima grija a celor care pastoresc Apararea noastra,de trebuiau secretizate veniturile politistilor, jandarmilor, pompierilor si militarilor ? Ca despre baietii din servicii,despre procurori si judecatori nu vorbesc,ca ,Doamne fereste,ma calca vreo masina pe trecerea de pietoni…De altfel,mataluta trebuie sa stii,veniturile celor din urma e secrete de ceva ani ! Sau astia  e mai egali decat  politistii si militarii ?

Desigur,la fel de haioasa este si coana Olguta,cand spun haioasa incerc sa ma exprim elegant,atunci cand madama o da din vals in tango si o baga pe aia politica,cica PNL -ul ar vrea de fapt secretizarea pensiilor speciale ! Tante Olguto, de care pensii speciale dai din gura atunci  cand e vorba de politisti si militari ? Ca stii bine, pensiili  speciale sunt alea ale parlamentarilor, judecatorilor CCR, generalilor de mucava,magistratilor,aia de la varf,evident… Tante Olguto, crezi ca politistii si militarii au uitat ca ati modificat pe sub masa o lege organica,ati inghetat pensiile palmasilor din sistem,fara nici o remuscare,cu nerusinare,calcand peste orice respect  in aplicare a unei legi ? 

A,dom’ ministru, secretizarea veniturilor se  pune si la salariile alea de exceptie si a primelor grase de care beneficiau numai abonatii cu staif ,nu-i asa ? Ca operativii,aia multi si anonimi din sistem, nu prea au avut parte de astfel de pomeni,desi le meritau din plin ! 

Adevarul este ca populismul asta ieftin nu mai prinde deloc, nici la politisti,nici la militari si asa cum bine vedeti, pleaca din sistem in valuri. Pleaca pentru ca sunt mintiti,scarbiti de un sistem in care profesionistii sunt marginalizati ,dati  la o parte daca deranjeaza si spun adevarul, scarbiti de concursurile trucate,de aducerea in posturi bine remunerate a unor diletanti fara nici cea mai mica legatura cu munca de Politie,de exemplu… Si ce e dureros de adevarat,este faptul ca principalul artizan al dezastrului actual,este omul politic.

A propos,domnule ministru,sa nu uitati sa secretizati si donatiile facute de politisti atunci cand din banii lor au cumparat imprimante,faxuri,birouri , calculatoare si apoi au trebuit sa le treaca in proprietatea ministerului…mde,asa e reglementul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.