Miza nesimţită a desfiinţării S.I.I.J. sau lupii moralişti de la Cotroceni şi Victoria

 

Intenţia guwernerului Orban de a desfiinţa celebra secţie de investigare a infracţiunilor din Justiţie, este clară şi nu ar fi prima intenţie dubioasă pe care Orban & comp.  ar dori să o ia în viitorul apropiat. În perspectiva ultimelor evoluţii de pe scena politică autohtonă, PNL-ul aduce tot mai mult cu PSD-ul, cu diferenţa că flăcăii din Ciuma Roşie au avut puterea în mână , evident, ar fi putut face lucruri mult mai bune, dar bătăliile, mânăriile din interiorul partidului, superficialitatea şi aroganţa liderilor centrali şi locali , indolenţa cu care au tratat probleme serioase şi nu în ultimul rând , laşitatea de care au dat dovadă atunci când au fost necesare măsuri imediate în plan social,în justiţie, în administraţie,  ei bine, toate acestea au dus la prăbuşirea în preferinţele electorale , iar PSD -ul o dă tot mai des în presă cu amatorismul guvernului Orban, un amatorism care tocmai a îngropat politicienii roşii. 

Intenţia recentă de a desfiinţa SIIJ-ul , probabil că intenţia va deveni realitate, are multe mize, ştiute şi neştiute de români şi recenta decizie luată la ceas de seară, pe nepusă masă, a stârnit controverse în media românească şi nu numai. Este foarte adevărat, celebra secţie, de la înfiinţare, a fost mai egală cu unii magistraţi, faţă de alţii, deciziile luate au fost controversate şi de multe ori contestate de întreg spectrul politic dâmboviţean, doar că atunci când s-a dovedit cu subiect şi predicat că unii magistraţi luau lumină de la capii SRI-ului, hotărârile judecătoreşti pronunţate  erau doar emanaţia  prea luminaţilor din servicii, atunci nu am văzut nici un magistrat să iasă pe scările Curţilor de Apel din Patrie şi să dea vârtos din gură, nu am văzut nici cea mai mică urmă de împotrivire faţă de protocoalele, altfel ruşinoase pentru justiţia noastră, protocoale care au subordonat efectiv Ministerul de Justiţie , serviciului  de informaţii. În schimb, am văzut o reacţie puternică la intenţia guvernului de a anula pensiile speciale de care magistraţii beneficiază, mişcarea de protest a fost atât de puternică încât magistraţii au uitat pur şi simplu legea, lege care nu le permite astfel de manifestaţii. Altfel spus, magistraţii sânt şi ei o categorie mult mai egală faţă de alte categorii care slujesc statul român  . 

Foarte posibil, în perioada următoare o să ne mire, sau nu, că procurori precum Portocală, Onea, Man, sânt din nou repuşi în funcţii şi puşi sa presteze cu sârg , ca şi până acum , să trimită la puşcărie oameni nevinovaţi  pe probe contrafăcute, pe baza unor denunţuri anonime, în care denunţătorul este şi martor cu identitate protejată în dosar, mai este şi suspect într-un alt dosar disjuns , iar în acest context vor începe din nou să apară ţintele la comandă, paradelile aferente şi,eventual, moartea aleatorie a câte unei victime  prin puşcăriile ţării. Că doar s-a mai întâmplat, nu ? Şi de ce să plătească procurorul pentru simpla greşeală că a trimis la cuşcă un om de afaceri romăn, care om de afaceri este dovedit ulterior că este nevinovat, face şi el, acolo, vreo doi,trei ani de puşcărie, ce atâta caz ?  De ce să plătească judecătorul care dă o sentinţă de 10 ani, apoi se plânge că doar atât i-a permis Codul Penal, dacă era mai bine ajustat de coana Macovei, îi dădea infractorului nedovedit, măcar închisoare pe viaţă, că pedeapsa cu moartea nu ezistă….

Şi atunci când prezidentul meu tăcut spune că domnia sa nu a avut vreun dosar penal, este nevinovat şi curat de-a dreptul, parcă desfiinţarea SIIJ nu mai este atât de neclară , intenţia prinde contur şi pe Orban îl doare la bască de Parlament, merge şi prin asumare sau ordonanţă, asta deşi până acum a sărit în gâtul Ciumei Roşii că procedează la fel. sentinta

Şi uite aici, cum se cheamă că prezidentul meu, nici usturoi n-a mâncat, nici guriţa nu îi miroase a Colgate . Prezidentul nu este posesor de dosar penal, domnia sa este învinuit/făptuitor, într-un dosar în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prev. şi ped de art. 249, al. 2, pct . 1 din Codul Penal,adicătelea neglijenţă în serviciu în formă puţin mai agravantă, iar vechiul Cod Penal prevedea pentru săvârşirea acestei infracţiuni , o pedeapsă de la 2 ani, la 10 ani de mititică.  Mai zice hârtia de mai sus ca prezidentul meu a mai fost şi cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 9, lit. b, din Legea 241/2005, pct. 2 , lege care instituie măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi auziţi ce spune art. 9 , lit. b, :

„(1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:

b) omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;

Acum mai miră pe cineva că magistraţii inimoşi care cercetează dosare atât de sensibile, nu trebuie să fie cercetaţi, iar cine are nesimţirea să facă aşa ceva, se loveşte la ceas ! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.