Poliţele plătite şi neplătite din IPJ CS -mod de operare : din patru în patru ani

 

Acum câţiva ani, când coana Lenuţa Udrea, pe atunci atotputernica zilei şi pupila lui Petrov-doveditu’, a descălecat în urbea noastră, la o agapă prietenească , aşa, într-o doară, a fost dat pe tobogan un om de afaceri reşiţean , care om de afaceri nu se plia pe interesele PDL-ului de la acea vreme. Cum era şi normal, la scurt timp, au descălecat în oraş fo’ douăj’ de maşini ale ANAF-ului, băieţii profi de la servicii, moamăă, ce desfăşurare de forţe , se presupunea că omul vizat va mai vedea lumina zilei peste vreo zece ani, nu alta ! Rezultatul final s-a concretizat într-un mare fâs, dar la scurt timp, ca să fie tacâmul complet , ce să vezi, aceeaşi turmă  de profi, după îndelungi ascultări în căşti, informaţii primite şi verificate doar într-o parte, au dat iama într-o reţea de magazine şi un abator, mde, poliţele se plătesc, iar după tot tam-tamul de rigoare, presă, cătuşe, scandal cu iz politic, s-a constatat că pretinsa evaziune a managerului , era doar pe hârtie… Dar cum totul se plăteşte, după aşternerea liniştii de dinaintea furtunii, au căzut victime colaterale câţiva comersanţi , tot din industria cărnii, comercianţi cărora li s-a imputat importul unor cantităţi mari de carne, din Ungaria, fără acte legale, presupunîndu-se şi aici că statul a fost văduvit de mult bănet. Ca de obicei, rezultatul, un fiasco total, dacă cititorul face excepţie de câteva firme distruse, de destine şi familii puse la pământ şi de că să nu o spunem, de un deces timpuriu al unui om de afaceri local. Şi toate acestea, pentru ce ? 

Pentru  jocuri de interese, funcţii politice, posturi călduţe prin administraţie, avansări în grad care mai de care mai pompoase, a unor oameni  schimonosiţi de ură şi răzbunare , care au călcat efectiv pe cadavre doar pentru a mulţumi potentaţii politici ai vremii, animaţi de propriile interese meschine şi traşi cu cheia de sforari profesionişti. 

Ceea ce se întâmplă în IPJ Caraş-Severin azi, nu face excepţie de la regulă, cu menţiunea că nimeni nu contestă că în afacerea permiselor de port armă nu s-au făcut matrapazlâcuri, doar că beneficiarii roadelor, atât fericiţii poesori de arme, cât şi încasatorii de serviciu, făceau parte din toată clasa politică şi nu numai. Astfel, nu prea conta culoarea carnetului de partid, asta pentru că înţelegerea dintre părţi era mai presus de bătălia politică. Doar că modul în care s-a desfăşurat această acţiune a oamenilor legii, conjunctura actuală, parcă ne întoarcem în perioada 2012-2013, vă aduceţi aminte, atunci când se făceau arestări demne de o regie de film, în presă apăreau înainte, rechizitoriile ce urmau să fie întocmite, ţintele erau săltate de pe stradă şi cu mare zgomot, ca să dea bine la imagine, după care instanţele, s-a dovedit asta, în mai mult de 70% din cazuri , au dat NUP-uri, clasări şi alte cele şi au demontat masiv toată documentaţia băieţilor profi.

Se dovedeşte încă o dată  că sânt necesare victimele colaterale atunci când trebuie schimbată clasa politică, atunci când trebuie debarcat vreun şef de inspectorat şi ca să cadă prefectul, de exemplu, trebuie să pice de pe scaune unul, doi pioni, cu aceeaşi orientare, care nu întâmplător deranjau şi  reprezentau un pericol iminent prin faptul că puteau deveni, la rândul lor, şefi. Este ciudat că toată aceasta acţiune în forţă, altfel încununată de succes ,după presa de dreapta, o rafuială, după presa de stânga, a plecat tocmai din fieful actualului ministru de interne, onor ministru care mai avea şi calitatea de membru AJVPS CS, pasionat de vânătoare şi de arme ! Şi atunci când domnia sa, ministrul, dă pe sticlă clar şi răspicat, că habar nu a avut de ceea ce se întâmplă, nu în judeţul domniei sale, în oraşul pe care l-a păstorit ani buni, atunci apar semnele de întrebare, cu adevărat semne de întrebare. 

Vă place, nu vă place, mai tot ceea ce se întâmplă, nu numai în IPJ CS, în mai toată ţara, este rezultatul dezastruos în care clasa politică românească a dus de râpă România şi a distrus efectiv tot ceea ce era bun în societate şi în instituţiile de forţă. 

Şi dacă tot doreşte domnul ministru de interne o curăţenie generală în Poliţia Română, ei bine, să o facă, doar că mai întâi ar trebui să înceapă cu politicienii interlopi, incă nu cu poliţiştii, parcă ăştia sânt mai mulţi şi mai bine înfipţi în ceea ce se cheamă mafia gulerelor scrobite şi în cei treizeci de ani de pseudodemocraţie  postdecembristă exemplele de politicieni care au furat, au pactizat cu hoţii cu gulere albe, au vândut pe nimic ţara asta, sânt infinit mai multe şi de anvergură, vis-a-vis de poliţiştii dovediţi că au încălcat legea. Că doar este de notorietate, ştie domnul ministru, nu , despre modul în care au fost vândute fabrici la preţ de fier vechi, cum s-au distrus fonduri de stat , unde au ajuns bunurile din patrimoniul sindical,cum s-au defrişat munţi întregi din ţară şi cum au fost retrocedate sute de mii de hectare de pământ unor neaveniţi, milionari de carton, ce exemple mai doriţi, domnule Marcel Vela, să înţelegeţi mai bine, priviţi doar în judeţul din care veniţi, vă spune ceva CSR, UCMR, Arsenal ? Dacă da, începeţi curăţenia din cu totul altă parte decât Ministerul de Interne, cu menţiunea că, întradevăr, şi aici se impune o curăţenie de ansamblu, ea este mai necesară, mai ales după şocurile emotive generate tot de clasa politică din care faceţi şi dvs. parte, Colectiv , Caracal, dar găsiţi profesioniştii care să facă această curăţenie. Ceea ce este sigur, pe ăştia nu o să îi găsiţi în spectrul politic dâmboviţean…Mai căutaţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.