Mintea de pe urmă a Ministrului de Interne- lecţie tardivă de „nu faceţi ca el”…

 

Ministrul Vela a dat pe sticlă. A dat tare în şeful IPJ Caraş – Severin. A dat cam tardiv şi a zis cu guriţa domniei sale de ministru că ştie el cum devine cazul, vorba lui Moromete, adicătelea că musiu Avram, colonelul, era ţinut pe scaun doar de decizii politice , de cu totul alte interese  şi de alte clarităţi neclare ! Doamne, ce perspicacitate, sa zică Vela cu cuvintele sale că a aflat că onor comandantul Avram ar fi participat la o şedinţă de partid ! Moamăăă, dacă nu ar fi devenit ministru, foarte posibil, participarea asta la o şedinţă de partid a fostului secretar de rutieră ar fi rămas secretă…To’aşu’ ministru mai face şi pe neştiutorul, în viziunea domniei sale, cercetările corpului de control , rămase secrete  până acum , au fost efectuate de neavizaţi, clar, ăştia erau controlori de-ai partidului de la putere, păi, cum, domnule ministru, vroiai să îl scoată vinovat pe Avram, nu erau băieţii de la control intern de aceeaşi culoare cu băieţii din spatele marionetei ? Da’ ce crezi, matale, că ăştia se calcă pe picere unii pe alţii să se reproducă  între ei ? Adicătelea, cum să se reproducă între ei, mai ales că sânt de aceeaşi culoare ? Ce, matale ai putea să îi dai cu flit ăluia de la Caransebeş, de pe la Secţia Rurală, pe ăla care îl cheamă Vela, deşi nu ţi-e rudă, că aşa zice el, da’ e în rezerva de cadre ?Domnule ministru, matale procedezi cu Avram, între noi fie vorba, unul din cei mai slabi şefi inspectori pe care i-a avut judeţul ăsta în ultimii 30 de ani, ca în problema prefectului de Covasna, adică ursul e de vină !  Că s-a accidentat, mai intâi, apoi, nesimţit, ursul ăsta, a mai încurcat şi circulaţia pe un sens ! Şi dacă forurili în drept n-au avut la dispoziţie injecţia letală, clar, prefectul era vinovat, posibil să fi luat doza acasă să îşi execute soacra ! Preventiv ! 

În accepţiunea matale, asta plină de lumină, ţi-ai dat seama că, în final, toate articolele scrise până acum împotriva şefului IPJ CS au un dram de adevăr în ele şi este momentul în care trebuie să elimini politicul din instituţia Patriei, pac, ai prins momentul, eşti perspicace , dă cu Avram de pamânt ! Nu că nu ar merita, dar asta trebuia făcut de cel puţin un an, că unii ziarişti şi unii postaci nu vorbeau discuţii când prezentau cu subiect şi predicat unele din nefăcutele comandantului… Monşer, matale ar trebui să demiţi, mai întâi şi la-‘nceput, flăcăii ăia din corpul de control, altfel nişte profesionişti, care au venitără la inspectorat şi după cercetări minuţioase , au stabilit că puritatea şefului inspector se datorează numai Arielului şi a conexiunilor …curate ,din IGPR ! Unde, mama lui dracul, erai, domnule ministru, atunci când unii  puneau punctuleţul i-ului şi arătau cu degetul ? Desigur, erai în opoziţie, bagă bla-bla-ul ăla cu neputinţa politică, prinde la fraieri, doar că atunci când unii dădeau din gură în instanţa şi se băteau cu sistemul, matale erai prea ocupat cu politica judeţului… Care judeţ e varză de fo’ treij’dă ani încoace, tocmai datorită unor politicieni ca mătăluţă ! Aşa că mă cam lasă rece asta cu şeful IPJ,matale iei de gata ce au muncit unii, foarte corect, ai dreptate şi îţi dă bine la imagine, doar că nu matale eşti autorul, măcar moral. Dacă putem vorbi de moralitate în cazul dvs., domnule ministru…

Chiar aşa, domnule ministru, matale ai avut timp să aprofundezi toate reclamaţiile împotriva şefului inspector ?  Cel puţin, le-ai citit  ? Eu am îndoieli. Dacă le citeşti, rogu-te, citeşte-le şi printre rânduri, apoi pune băieţii ăia rămaşi de la „doi şi-un sfert ” să îţi facă un rezumat succint  cu privire la salariile de merit acordate unor poliţişti pe sprânceană, la mutările ad-hoc de la un serviciu la altul, de la un inspectorat la altul, la unii poliţişti care, precum fotbaliştii de duzină de pe vremuri, erau scoşi din producţie pentru a fi şoferi, deşi pe ştatele de plată erau, ba pe la mascaţi, ba la 112, poate atunci, domnule ministru, te luminezi şi matale şi vezi cu ce se mănâncă munca de Poliţie…

Şi sunt curios, domnule ministru, cu ce propunere de şef inspector vii, că ăştia care deja mai ştiu carte din inspectorat, sunt gata înregimentaţi politic, nasol, nu în partidul din care faci mătăluţă parte, iar din lupii tineri şi avizi de putere, nu prea ai de unde alege …Da’, sincer zic, te mai speli de păcate dacă îl schimbi pe Avram , mai bine mai târziu,ştii cum e zicerea , chiar dacă ideea nu e a matale, merită pusă în practică ! 

Doar că în ministerul ăsta pe care îl păstoreşti vremelnic, să ai mare grijă şi să ţii seama de părerile adevăraţilor poliţişti,ştiu, e greu, până la poliţişti te papă pe pâine Fraţia generalilor ! Doar să nu disperi….

 

foto preluată din Reper 24

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.