Florin Cîţu, ştiinţa de carte şi pensiile militare

 

Florin Cîţu, politicianul liberal, nu are nevoie de prezentare. Flăcăul ăsta se certa cu gâştele pe dude prin Vâlcea , atunci când  militarii români  dădeau cu glonţu’-n talibani prin Afganistan şi când poliţiştii români erau unii din cei mai respectaţi oameni ai legii prin Kosovo sau Muntenegru.Florinel a fost economist şef pe la ING Bank, asta până prin 2011, atunci când banca l-a trimis să înalţe zmeul şi să îşi caute de lucru pentru că, zic gurile rele, că marele economist ar fi fost puţin implicat într-un atac speculativ asupra leului, prin 2008, dar, potrivit domniei sale, asta a fost doar  „o eroare de politică monetară” şi nimic altceva… Cam subţire explicaţia asta…

bulacu romulus

Bulacu Romulus, alt liberal vopsit în galben, la origini pdl-ist convins, vâlcean şi el, stă aproape de Florinel, doar că, aşa cum zice presa, Charlot ăsta nu prea are ce căuta prin politică, locul care i s-ar potrivi este cu totul altul, sens în care Gazeta de Vâlcea, care, foarte posibil îşi cunoaşte alesul,are cu totul altă părere.

Candidatul PNL la Senat, incompatibil ,,de manual”

Principalul profitor al regimului ,,portocaliu”, din Vâlcea, este Romulus Bulacu. Poate mai abitir decât Dorel Jurcan, omul care a condus PDL Vâlcea în perioada guvernării Boc, Bulacu a fost, ceea ce se poate numi, un preferat al regimului. Financiar, a dat lovitura, dovadă stând contractele pe care firma Minet SA (în care deţine acţiuni, fiind preşedintele grupului de firme Minet) le-a avut cu instituţii din subordinea Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, al cărui vicepreşedinte era. Culmea incompatibilităţii! Nu doar că Minet desfăşura contracte cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP), dar atunci când această societate a CJ Vâlcea nu a mai putut plăti a fost dată în judecată de SC Minet SA. Conform declaraţiilor lui Bulacu, dată săptămânalului regional Indiscret în Oltenia, în 2010 (articol cu titlul ,,Bulacu: sunt incompatibil, dar legea este ridicolă!”), Bulacu recunoaşte că societatea sa a acţionat în judecată RAJDP Vâlcea pentru neplata unor facturi. În aceeaşi perioadă fostul pedelist era vicepreşedinte al CJ Vâlcea. Ba mai mult, dădea ample declaraţii de presă că Minet SA este singura societate din România care produce materiale pentru hidroizolarea drumurilor. De asemenea, Bulacu spunea că legea este ridicolă. Acesta este omul pe care PNL Vâlcea l-a pus în fruntea listei pentru Senat, un incompatibil ,,de manual”, pentru care legea 161/2003 (a incompatibilităţii şi conflictului de interese) este concepută pentru a fi încălcată. Abia înainte de alegerile locale, în aprilie 2016, ANI l-a declarat incompatibil pe milionarul în euro de la PNL Vâlcea. Şi cum la şcoala politică ,,portocalie” lecţia numărul unu a fost tupeul, Bulacu a dat în judecată ANI, pentru a trage de timp. S-a pus pe locul doi în fruntea listei PNL la CJ Vâlcea, iar acum, cu ajutorul camarilei lui Cristian Buican, este primul la Senat. Pe 16 noiembrie va avea a treia înfăţişare în procesul contra ANI.

Cumnatul, bine ,,înfipt” în afaceri forestiere. Obicei penelist, la Vâlcea

Romulus Bulacu este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Vâlcea, rudele sale fiind, de asemenea, puternic ,,racordate” la milioane de euro. Spre exemplu Ioan Colţoş, unul dintre cei mai bogaţi patroni de firme de exploatare forestieră, este fratele Nicoliţei Bulacu, soţia celui ce se vrea senator de Vâlcea. Lui Colţoş îi vom dedica articole separate, în perioada următoare, având în vedere că modul în care înţelege să exploateze pădurile vâlcene i-a exasperat pe locuitorii Ţării Loviştei. Întâmplător, juristul Gărzii Forestiere (fostul ITRSV) Vâlcea este un anume Constantin Bulacu, originar din Vaideeni, văr cu Romulus Bulacu. Instituţia care ar trebui să se ocupe de tăierile ilegale – Garda Forestieră – este condusă la Vâlcea de un liberal apropiat familiei Buican, Gheorghe Poenaru. Despre activităţile forestiere ale societăţilor familiilor Buican şi Bulacu, într-un articol viitor.

Familia Bulacu are noroc de rude influente

Sistemul de rubedenii, după cum se vede, i-a adus mari beneficii lui Romulus Bulacu. Soţia acestuia, Nicoliţa (Nora pentru apropiaţi) este avocat al Baroului Bucureşti. Amănunt de culoare, dar definitoriu pentru situaţia financiară a lui Bulacu: cabinetul de avocat al Nicoliţei Bulacu este într-un spaţios apartament în Piaţa Alba – Iulia – Bucureşti. Între Piaţa Alba – Iulia şi Palatul Parlamentului se întinde Bulevardul Unirii. Deci, una din zonele de mega – fiţe ale capitalei, unde un apartament ca al Nicoliţei se achiziţionează şi cu jumătate de milion de euro. Pe soţii Bulacu i-a cununat fostul ministru al Economiei, în guvernul Boc, sibianul Ion Ariton. În 2011, când Ariton era ministru, fiul lui Romulus Bulacu, Cezar, a fost numit membru în Consiliul de Administraţia (CA) al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), entitate economică ce aparţinea (culmea) tocmai de ministerul Economiei, condus de naşul de la Sibiu. La numire ,,a pus umărul” şi Ana Maria Pătru, preşedinta Autorităţii Electorale Permanente (AEP), care l-a şi cununat pe Cezar Bulacu şi care se bucura de influenţă deosebită pe lângă centrele puterii guvernării ,,portocalii”.-Gazeta de Vâlcea ,14 noiembrie 2016.

stirbu gigel

Ştirbu Gigel este ales de Olt.Băiatul ăsta a renunţat la hainele preoţeşti să devină politician, doar că nici domnia sa nu este tocmai curat.

„Președintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, se numără printre liberalii care și-au aranjat rudele sau cunoștințele cu salarii uriașe la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie zguduită anul acesta de un imens scandal de corupţie. Soția sa a fost, până în urmă cu câteva luni, salariata acestei instituții, de pe funcția de consilier Delia Ştirbu încasând lunar un salariu de aproape 100 de milioane lei vechi.

Costel MIREA

La scurtă vreme după ce a ajuns preşedinte interimar al PNL Olt, mai exact cu vreo trei luni înainte de ruperea Uniunii Social Democrate (USL), deputatul Gigel Ştirbu a reuşit să-şi bage soţia în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituție ajunsă celebră după scandalul de corupţie „Carpatica”. De fapt, faptele de corupţie pentru care fostul preşedinte al autorităţii, Dan Radu Ruşanu, Laura Chiţoiu şi alţii au fost trimişi în judecată erau în plină desfăşurare atunci când ASF a „cooptat-o” pe soţia parlamenturului de Olt. De pe funcţia de consilier, Delia Ştirbu încasa un venit lunar de aproape 10.000 de lei. Potrivit declaraţiei de avere a soţului, în decembrie 2013 Delia Ştirbu încasa, de exemplu, de la ASF, peste 9.200 de lei. Pentru a-şi „agăţa” perechea la ASF, fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a fost supus unor presiuni din partea preşedintelui de atunci al PNL, Crin Antonescu. De altfel, Antonescu a fost asigurat în mai multe rânduri, public, de Ştirbu, după ce acesta a ajuns să conducă PNL Olt, de susţinere totală din partea organizaţiei pentru a rămâne în fruntea partidului, inclusiv pentru o eventuală candidatură la funcţia de preşedinte al României.

Pe şest

Manevrele menite să-i aranjeze soţia la ASF au fost făcute de Gigel Ştirbu în aşa fel încât colegii din PNL Olt să nu afle nimic. S-a aflat, totuşi, până la urmă. Fostul lider al organizaţiei, Ioan Ciugulea, n-a crezut în primă fază, drept pentru care s-a deplasat în Capitală pentru confirmarea informaţiei. Şi Chiţoiu a confirmat-o. De altfel, în declaraţia de avere a demnitarului numele instituţiei de la care soţia a obţinut venituri este scris într-o formă atât de prescurtată (Ad S Fin), încât el să fie de nerecunoscut pentru curioşi.
Deși ruperea USL și scandalul iscat în februarie la nivelul ASF l-au făcut pe Știrbu să-și retragă din instituție consoarta, unii dintre membri PNL se întreabă și azi ce anume a calificat-o pe Delia Știrbu să fie acceptată într-o asemenea autoritate a statului, mai ales că ea a fost urmărită penal în urmă cu șapte ani, împreună cu mama sa, pentru trafic cu alcool și evaziune fiscală.

Ipocrizie

În vremea în care făcea eforturi susţinute la Bucureşti pentru a-şi băga soţia în ASF, deputatul Gigel Ştirbu dădea electoratului din Olt, prin intermediul mass-media, mesaje politice din conţinutul cărora nu lipsea o anume încărcătură morală. Întrebat, în ultima conferinţă de presă susţinută la Slatina, de câte ori a pus interesul personal înaintea celui public, pentru care a fost trimis în Parlamentul României, Ştirbu a ocolit un răspuns direct, susţinând că întrebarea este retorică.

Ascensiune cu proptele

Absolvent al Seminarului Teologic din Craiova (1994) şi al Facultăţii de Teologie din acelaşi oraş, Gigel Ştirbu a renunţat la preoţie pentru a intra în politică în 2001, ocupând funcţia de preşedinte al tineretului liberal din Olt până în 2004 şi pe cea de vicepreşedinte al PNL Olt, din februarie 2013 fiind și membru în Biroul Politic Naţional al partidului. În perioada 2005 – 2007 a fost subprefect al judeţului Olt, iar în 2007 – 2008 îl găsim secretar de stat în Ministerul Culturii. Ascensiunea o datorează premierului liberal de atunci Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta, graţie intervenţiilor lui Ioan Ciugulea, acceptă să devină rudă cu Ştirbu, căruia îi botează un copil. În 2008 devine deputat de Olt. După ce, într-o măsură mai mare sau mai mică, se leapădă de naşul Tăriceanu în favoarea următorului preşedinte al PNL, Crin Antonescu, el este sprijinit în 2012 pentru a prinde un nou loc în Camera Deputaţilor din partea USL. La mijlocul anului 2013 preia şi funcţia de preşedinte al PNL Olt, după ce reuşeşte să-l îndepărteze subtil din această funcţie, prin sfori trase la Bucureşti, pe binefăcătorul său Ioan Ciugulea” -Olt Alert,4 august 2014.

Politicienii ăştia trei, în gândirea lor…liberală, sânt autorii proiectului de lege care vizează eliminarea pensiilor de serviciu pentru poliţişti şi militari, cu precizarea că mă lasă efectiv rece dacă  prin proiectul de lege se doreşte eliminarea pensiilor speciale pentru judecători şi procurori, pentru deputaţi şi senatori, parlamentari, membrii de Corp Diplomatic şi Consular, dar , neputincioşilor, pensiile militarilor şi poliţiştilor nu sânt pensii speciale ! Asta o ştiţi şi voi, o ştie până şi Olguţa, un politician tot oltean şi tot incapabil politic ! Atât de incapabil încât, cu girul PSD-ului, a călcat în picioare şi a modificat pe picior o lege organică ! Şi acum, ce să vezi, vor votul poliţiştilor şi militarilor activi sau în rezervă, e adevărat, ştiu ei că militarii şi poliţiştii sânt mulţi… Dar nu orbi ! 

 

Nr. Numar Titlu Stadiu
1 L206/2019
Propunere legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România


Inițiatori:
Bulacu Romulus – senator PNL; Cîțu Florin-Vasile – senator PNL; Buican Cristian – deputat PNL; Ştirbu Gigel-Sorinel – deputat PNL
Trimis la Cameră pentru dezbatere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.