Neica Fifor, înţeleptul din colţul blocului

 

      Ministrului  Internelor, e limpede, nu îi prieşte aerul de Mamaia . Distinsul ministru  nu se simte bine nici atunci când este înconjurat de prea multe reprezentante ale sexului frumos, fie ele şi colege de partid, altfel nu se explică aberaţiile pe care le scoate din guriţă, probabil din cauza parfumurilor doamnelor şi domişoarelor PSD. 

Atunci când Mihai Fifor vorbeşte de reînfiinţarea posturilor de Poliţie, realizezi că băiatul ăsta habar nu are ce se întâmplă prin ministerul care îl păstoreşte , ori secretarii de stat care ar trebui să îl consilieze , au venit în minister când trebuiau să plece.  Domnule ministru, matale ar trebui să ştii că înfiinţarea secţiilor de Poliţie Rurală a fost o greşeală majoră, asta este părerea mea şi nu mă interesează ce cred cârcotaşii, dar ca unul care a lucrat şi inainte de înfiinţarea secţiilor, pot spune că apariţia acestor secţii s-a vrut a fi doar înfiinţarea de noi posturi de conducere pentru unii care sînt paraleli cu munca de Poliţie. Aşa este, domnule ministru, şefii de secţie de Poliţie Rurală sînt pe funcţii echivalente cu şefii de serviciu sau şefii de Poliţii Municipale, asta o ştie toată suflarea poliţiştilor operativi, care, în comparaţie cu mătăluţă, mai ştie câte ceva din abc-ul muncii.  Pe lingă funcţia bine plătită cu care au fost dotaţi şefii de secţie, pe lângă ei au mai luat şi câte o secretară, câte un poliţist,doi, care să mai muncească în dosarele grele (sic!) în care şefii de Post nu făceau faţă, vorba vine că nu făceau faţă, de cele mai multe ori un şef de Post de Poliţie bătrân ştia mai multă carte, cam cât vreo cinci şefi de secţie la un loc ! Pe lânga faptul că aţi făcut din poliţiştii de la Posturile de Poliţie simpli agenţi de patrulare şi intervenţie , aţi rupt într-un mod imbecil legătura dintre comunitate şi poliţiştii de la posturi. Ca să ştiţi, domnule ministru,şeful de post nu avea nevoie de un şef de secţie şi de alţi doi, trei ciraci care, oficial ,să vină să îl controleze, în mod real, băieţii în cauză sînt doar frecători fervenţi de mentă, aici vorbesc strict de şefii de secţii. Pentru cultura dvs. ,posturile alea de Poliţie înfiinţate în anii 70 nu erau de capul lor, existau ofiţeri instructori-post, unii dintre ei tobă de carte , controalele de fond erau adevărate şi făcute de profesionişti şi tot pentru ştiinţa  dvs. , pe la Posturile de Poliţie nu prea existau dosare mai vechi de un an !…

Da, domnule ministru, v-am mai auzit aruncând în media o alta aberaţie, cum că poliţiştii de proximitate au prea multe îndatoriri în fişa postului, zona de competenţă este prea mare, bla,bla, bla, fapt pentru care se vrea reînfiinţarea sectoriştilor. Nimic mai fals ! Am tot respectul faţă de unii poliţişti de proximitate, unii dintre aceştia, aici vorbesc pe plan local, dar cred că situaţia este la fel şi în ţară, sînt adevăraţi profesionişti, dar cu părere de rău, domnule ministru, sînteţi din nou pe lânga subiect. Zona de competenţă a unui sectorist, dvs. spuneţi-i mai simplu, cartier, era mult mai mare decât cea în care munceşte un agent de proximitate, cam 80% din munca sectoristului , era muncă de  Poliţie Judiciară, asta pentru că , vă spun eu dacă nu ştiţi, sectoristul avea în lucru  doasre cu AC- a se citi autori cunoscuţi, cât şi dosare cu AN, adicătelea autori necunoscuţi , lucru pe care proximiştii de azi nu îl au, au în lucru dosarele simple cu AC, fără mod de operare deosebit şi nu este vina lor, este vina dvs., a miniştrilor de Interne care v-aţi perindat pe la conducere, a legiuitorului şi nu în ultimul rând al băieţilor ăia de pe la sindicatele poliţiştilor, ăia care sînt, ba analişti politici, istorici militari, comentatori de can-can, numai lideri de sindicat, nu !  Să nu uit, pe vremea aia, a sectoriştilor şi a şefilor de post, se făcea muncă adevărată de cunoaştere a populaţiei, mai funcţionau cărţile de imobil, un lucru bun, se făcea muncă adevărată informativă cu rezultate mult peste media Poliţiilor din Europa şi tot pentru dvs., în acea perioadă 112 era în stadiu de fetus, iar un sectorist  era şi birou de evidenţă a populaţiei, ofiţer de judiciar, moaşă comunală şi altele pe care nu vi le spun, ca nu mai am certificat Orniss…

Dumneavoastră, oamenii politici, aţi vrut să vă aliniaţi la cerinţele europene, să creaţi o structură performantă, o iniţiativă lăudabilă, dacă nu ar fi fost umbrită de modul în care a fost creată şi de interesele care au stat în spatele acesteia. Astfel, aţi înfiinţat compartimente de pază,iar în ultimii ani, furturile din bancomate, de seifuri, din societăţi comerciale, au ajuns la cote alarmante ! Aţi înfiinţat compartimentele silvice, doar că astea au fost înfiinţate pentru hoţii care fură lemne cu căruţa, că firma aia austriacă, ştiţi dvs. care, fură la nivel galactic ! Aţi făcut să dispară  fondurile pentru informatori, altfel cum putea Găbiţă, interesul naţional  să îşi ia limuzină de lux şi jacuzzi ? Cu riscul de a fi înjurat, aţi desfiinţat „Doi şi-un sfert”, o altă greşeală majoră, deşi acolo mai prestau şi ofiţeri care chiar făceau bine ceea ce făceau, numai că ştiau prea multe şi au devenit prea incomozi, e drept, doar unii dintre ei. O altă greşeală majoră, aţi lăsat să plece din sistem adevăraţii profesionişti, iar repercursiunile le vedeţi acum cu ochiul liber, dacă treceţi prin Caracal. Păi de la cine să înveţe carte noua generaţie de poliţişti pe care doriţi să îi formaţi ? Mai mult, aruncaţi în luptă poliţişti încă nepregătiţi cu o nonşalanţă inconştientă, iar atunci când aceştia greşesc , săriţi în gâtul lor ca nişte corbi ! Cu părere de rău, poliţiştii de genul celor care au greşit la Caracal sînt produsul dumneavoastră, a politicii imbecile şi oarbe pe care aţi făcut-o în fiecare mandat, fie că aţi fost de dreapta sau de stânga.

Iar acum nu mai arătaţi cu degetul şi nu spuneţi aberaţii despre reformarea Poliţiei, reformarea de care vorbiţi ar trebui să înceapă cu clasa politică. De sus în jos ! Uitaţi-vă în oglindă atunci când aruncaţi cu pietre ! Sau spargeţi oglinda.

Un gând despre „Neica Fifor, înţeleptul din colţul blocului”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.