Treaba bine făcută…la semnal !

E oficial, Veorica catindează la ciolanul suprem ! Am lăcrimat de-a dreptul, unanimitatea în care s-a decis candidatura primului ministru în funcţie la fotoliul unic de Cotroceni, a întrecut orice aşteptări şi a semănat cu vechile şedinţe de partid, alea în care „stima noastră şi mândria” era votat de cei cinci mii de membrii supleanţi dintr-o sală cu maxim o mie de locuri ! Altfel, atmosfera din congresul PSD a fost electrizantă, adevărat, cu câteva excepţii vizibile cu ochiul liber, una din excepţii fiind coana Olguţa ,care, după împingerea pe scări a lui Livache, a fost trasă pe o linie secundară dintre Craiova şi Calafat….

Dincolo de faptul că actuala conducere centrală a PSD a vândut partidul şi a trecut cu arme şi bagaje în patul duşmanului , dincolo de neputinţa unor lideri centrali şi locali care se afirmă doar prin indolenţă şi incompetenţă, orice membru de partid PSD care mai are un pic de luciditate, vede că partidul se îndreaptă într-o direcţie total greşită, căderea partidului în preferinţele electoratului fiind una istorică şi foarte probabil, iremediabilă.

Dacă în urmă cu un an, jumătate din electoratul PSD-ului habar nu avea cine este Viorica Dăncilă , de unde vine şi ce performanţe politice au propulsat-o în vârful partidului, ieri am asistat la un scenariu de film SF, asta pentru că , dacă staff-ul PSD-ului crede că Viorica Dăncilă ajunge măcar în turul doi, înseamnă că tot acest staff trăieşte în viitor, sau mai rău, într-o realitate paralelă . Şi nu trebuie să fii vreun Pieleanu să nu vezi căderea vertiginoasă din sondaje a partidului…

Nepriceperea politică a liderilor de la vârful PSD-ului se reflectă cum nu se poate mai limpede şi în teritoriu, o mare parte a liderilor locali îşi fac socoteli neştiute despre cum să dreagă busuiocul, din ce parte a corabiei să sară înainte de naufragiu şi care ar fi cea mai convenabilă opţiune politică de după implozia partidului. Şi la ultimele alegeri s-a văzut clar că îndepărtarea eternilor de la Centru de electoratul care până mai ieri i-a votat orbeşte , modificarea pe picior a unor legi, ajustarea nefericită a mult trâmbiţatului program de guvernare , ungerea pe scaune de deconcertate locale a unor impostori care sînt orice, numai profesionişti nu, toate acestea au dus la sancţionarea partidului la vot, într-o manieră fără precedent. 

Şi nu poţi să nu remarci făţărnicia lui Fifor, de exemplu, care, după toată tragedia de la Caracal, anunţă cu ipocrizie că va fi modificată legea, astfel fiecare şef de Poliţie va funcţiona doar un mandat de patru ani… Păi, nenicule, până acum nu era tot aşa ? Că la fiecare venire la putere , a voastră, a liberalilor, nu tot aşa schimbaţi şefii inspectoratelor de Poliţie, ai deconcertatelor ? Nu vă puneaţi voi pe scaune oamenii care aveau carnetul de partid în buzunarul de la piept?  Pentru ce mai trebuie o ordonanţă să vă legalizeze ipocrizia politică când modul de operare este acelaşi ? Şi este foarte adevărat, modul vostru de operare este aidoma cu al liberalilor, cu ai pseudoliberalilor  foşti pdl-işti,  gândirea voastră politică este la fel, minciunile electorale sînt aceleaşi, realizările la fel de nule ! Vă asemănaţi într-o singură privinţă, sînteţi aproape de votanţi doar odată la patru ani, în rest, după voi, potopul ! 

Şi ca să vă dau două exemple locale, în viitoarele articole veţi vedea cum se fură apa de la Aquacaraş şi cum unităţi hoteliere mari din judeţ, aşa zice gura lumii, sînt debranşate de la consumul de apă curentă, dar ele funcţionează la parametrii maximi, asta e o informaţie pe surse din PSD-ul local, altfel nu se explică tonele de cerneală care s-au scris despre pierderile societăţii şi unele buzunare în care s-au sifonat bani mulţi, iar cealaltă informaţie, tot pe surse, de data aceasta din PNL, zice că ,tot în viitorul apropiat, printr-o hotărâre de Consiliu Local, în oraş, începând de la Nera, de pe str.  I.L. Caragiale, pînă pe bul. Republicii, adicătelea tot oraşul, cea mai mare parte a societăţilor de alimentaţie publică vor fi limitate , începând de la orarul de funcţionare, pâna la desfiinţarea unora , chipurile, pentru un viitor turistic al oraşului… În fapt , se vrea eliminarea unor concurenţi , că tot gura lumii zice că există alte interese de anvergură cu privire la un mall, care, ce să vezi, nu este situat pe aceste două bulevarde  ! Între timp oraşul este sufocat de Kauflanduri, Liedl-uri, Penny şi care or mai fi ele, încă puţin şi vom avea câte patru super-marketuri la două străzi !  Păi, în cazul ăsta, New-Yorkul ce să mai zică, îl batem de la distanţă ! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.