Remilitarizarea Poliţiei şi habarniştii cu pretenţii de cunoscători

Gata. Interimarul de la Interne, nea’ Fifor, a scos din guriţă porumbelul, atunci când a spus că ia în calcul remilitarizarea Poliţiei Române.Dincolo de faptul că onorabilul politician împreună cu partidul de la putere şi mai mult de jumătate din societatea civilă, au ajuns la concluzia cruntă că tot ceea ce s-a întâmplat la Caracal putea fi evitat , dacă în sistem mai funcţiona vechiul sectorist, între noi fie vorba, un sectorist bun şi un judiciarist bătrân făceau cât 10 şefi de direcţie de prin IGPR,spuneam deci, dincolo de asta, tante Veorica ia în calcul înăsprirea pedepselor pentru violatori şi pedofili, până la urmă o iniţiativă bună, dar care trebuia luată de mai bine de 10 ani. Dar cum să ai timp de iniţiative de genul ăsta , pentru aşa ceva nu a fost niciodată timp,asta pentru că era mult mai importantă bătălia pentru ciolan, pentru bani şi interese meschine…Păi, nenicilor, prin 2002, parcă, atunci când aţi demilitarizat Poliţia Patriei şi aţi înfiinţat Poliţia de Proximitate, nu v-aţi gândit deloc la urmări, nu , ca să vină  fondurili  de afară, aţi gândit voi, hai să copiem elveţienii cu proximitatea lor, idee care s-a dovedit un fiasco total !

Şi aţi mai dat chix într-o privinţă, odată cu transformarea poliţistului în funcţionar public cu statut special, trebuia să ştiţi la vremea respectivă  că asta duce la apariţia sindicatelor în Poliţie , lucru care nu v-a prea fost la îndemână, de acum poliţiştii s-au organizat, au început să cîrtească, uneori v-au dovedit matrapazlâcurile , au ieşit în presă, mai pe şleau, au început să iasă din rând.  Este foarte adevărat că după apariţia sindicatelor şi a Legii 223, poliţiştii s-au pensionat în bloc, legea asta aţi făcut-o tot voi şi să nu care cumva să spuneţi că aţi făcut-o pentru bieţii poliţişti ! Aţi dat legea ca să scăpaţi de incomozii din sistem,de poliţiştii care au început să vorbească şi cel mai important, legea a apărut pentru generalii ăia demilitarizaţi şi transformaţi peste noapte în chestori, care chestori au ieşit la pensie cu sume la care un poliţist operativ nici măcar nu visează. Bineînţeles, analiştii din IGPR, ăia cu ţâţe  şi picioare lungi, n-au calculat impactul pe care legea dată îl va avea în mod real asupra Poliţiei Române, astfel au părăsit sistemul cei mai buni profesionişti, iar pe voi v-au lăsat cu pantalonii în vine. Dar asta doreaţi, aducerea în Poliţie de sânge proaspăt, de poliţişti care să tacă şi să execute orbeşte ordine aberante, să nu comenteze numirile unor neaveniţi în posturi cheie şi mai ales, să ştie să tacă.

Şi acum , auzi, luaţi în calcul remilitarizarea şi încercaţi să dregeţi busuiocul făcând din Poliţie o fată mare, vorba lui Bulă, fată mare, da’ nu cine ştie ce, după ce tot voi , clasa politică, aţi prostituat Poliţia ! Iar acum credeţi că poliţistul e tâmpit, faceţi-l  din nou militar, că în sistemul ăsta nu se mai poate cîrti, sindicate, ioc, că nu e voie în regim militarizat, cred că ştiţi, ore suplimentare, libere, ioc, exprimare liberă, numai joia…

A propos, nene Fifore, ai idee în câţi ani formezi un sectorist sau un judiciarist bun ? În câţiva ani buni, asta dacă are de la cine să înveţe, dar de la cine ? De la fata aia de patruj’ două de primăveri, chestoreasa care s-a pensionat şi dupe, aţi reangajat-o  ca consilier 

Pentru cei care ştiu şi sânt destui care ştiu, mai acum ceva ani, când hoţul Gheorghe Ion se libera  din puşcărie, penitenciarul comunica imediat prin adresă scrisă la Poliţia pe raza careia hoţul domicilia, la fel se întîmpla cu bolnavii psihic, foarte puţini scăpau de luarea în evidenţă şi verificarea periodică, activităţi care se făceau cu simţ de răspundere , voi aţi lăsat aproape baltă programele astea, erau mai importante protocoalelele…Şi acum , când la Caracal s-a spart buba, daţi din colţ în colţ  şi  vă arătaţi cu degetul unii pe alţii. 

Măcar acum, când s-a produs scânteia, faceţi un lucru bun, lăsaţi poliţiştii să îşi aleagă şefii dintre ei, nu mai aduceţi la judiciar ingineri de la Poliţia de Frontieră , nu mai trucaţi concursurile de până acum, concursuri care se ţineau joia, dar postul era ocupat de marţi, faceţi un lucru bun, nu mai aduceţi în sistem beizadele, cumetrii şi amante şi cel mai important, puneţi unii şefi de inspectorate judeţene de Poliţie, mai întâi să îşi ardă carnetele de partid şi apoi să îşi facă raport cu mânuţa lor, să lucreze la Ordine Publică sau Judiciar, măcar vreo cinci ani, până la pensionare, tăiaţi-le salariile alea pentru lucrări de excepţie, ştiţi voi care, alea de 50% pe care le-au primit câteva sute de chestori băşinoşi  şi comisari şefi care nu făceau diferenţa între un dosar penal şi o cauză penală, înainte de a ieşi la pensie.

Da, e corect, daţi-le a treia cizmă poliţiştilor care nu îşi fac treaba şi au impresia că Poliţia e un loc de muncă unde uniforma dă bine la imagine  şi la femei şi nu mai ţineţi pedala apăsată pe cantitate, asta e o metodă tipic rusească… Dar dacă veţi continua să vorbiţi mult fără să spuneţi nimic, rezultatele vor fi pe măsură.

Un gând despre „Remilitarizarea Poliţiei şi habarniştii cu pretenţii de cunoscători”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.