Ministerul de Interne- înapoi în viitor

Bucureşti-  an stelar,  2127

La comanda ministerului e uns senatorul de Constanţa. El nu ştie acest lucru. Nici nu contează. Pentru el. Nici pentru poliţişti nu mai contează, ei s-au obişnuit cu diletanţii. Prima măsură a noului ministru e readucerea la IGPR a chestorului ăla de la Bihor, ăla care a zis cu guriţica lui ca poliţiştii se plâng ca nişte muieri, nu muncesc , sînt idioţi şi beţivi.  Mutarea este blocată în ultimul moment, băieţii de la Doi şi-un sfert l-au prins că a plagiat teza de doctorat. Teza se intitula: „Alcoolul din MAI, factor generalizator  de succesuri”. Teza a fost copiată , parţial de la Monica Macovei, restul de la Eba.

Carmenita  emigrează pe Pluto. Nu are de ales. Tot  băieţii de la „şi-un sfert” au surprins-o în ipostaze compromiţătoare, atunci când căuta microfoane pe sub birou. Ăsta e comunicatul oficial, neoficial, poziţia spune altceva.carmen dan

Chestorul Tobă e numit şef de post în Bolintin Vale. Acesta refuză numirea pentru că nu îi convine ligheanul în care se spală. Sindicatele protestează, nici în 2019, nu era apă curentă pe la Posturile de Poliţie. Şi nu se mai plângea nimeni. Nu prea era voie.

Sinuciderile de la vârful IGPR continuă. Ieri, doi şefi de direcţie s-au aruncat de la parter , la etajul trei. Căderea a fost spectaculoasă. Din păcate, cei doi au supravieţuit. După actul suicidal , au declarat presei că gestul lor de protest a fost ultimul ordin al ministrului, acela de a purta permanent în birou vestele antiglonţ. Vestele erau depăşite, spun ei, iar presa spune că au fost achiziţionate pe sub mâna de pe piaţa neagră pentru că erau din secolul trecut şi valoarea istorică era imensă.

Nici între sindicate situaţia nu e roz. Liderul Sindicatului „Pentru poliţişti şi fără ei”  l-a scos la interval pe ăla chel şi mic de la celălalt sindicat, „Gargară Lex”. Trozneala a fost atent supravegheată de trei agenţi de pază privaţi  din Clanul Sportivilor. Cei doi lideri s-ai bătut pentru vreo două Centre de fier vechi şi un magazin de haine din Centrul Vechi. Poliţiştii credeau altfel. Rezultatul a fost indecis, arbitrul Crăciunescu  a fost mânjit.

Parcul auto este înnoit. În locul autoturismelor Rolls Royce Phantom, considerate depăşite , sînt aduse vechile Loganuri de pe vremea ministrului Troacă. astea sînt mai scumpe,deci mai bune, cu unele completari de pe Rollsuri, motor, caroserie, climă,direcţie. Girofarurile sînt păstrate pentru că şeful Direcţiei Rutiere este miop. 

Încă trei şefi de Direcţie sînt pensionaţi la 40 de ani, peste o săptămână  sînt reevaluaţi şi numiţi consilieri cosmici întrucât s-a constatat de cei de la MRU  că situaţia lor familială  e grea.  Doi dintre ei nu pot să îşi întreţină avioanele supersonice private, cel de-al treilea  nu are copii, nu este căsătorit şi a intrat în depresie.

anihilare

Adjunctul şefului IGPR, aflat în patrulă  cu şeful Direcţiei Ordine Publică , au prin în flagrant un hoţ din Constelaţia Vega, care hoţ a făcut prăpăd în câteva magazine din Băneasa. Acesta fura mâncare. Cei doi poliţişti nu erau acolo când l-au prins. 

Gheorghe Turda, vajnicul cântăreţ poliţist,face cinste Poliţiei Române, recent a participat la concursul ” Sifoanele are talent”. Ocazie cu care i-a cântat pe toţi. Că are talent. 

M-am trezit din somn. Fraţilor, ce coşmar ! Se poate mai rău ?

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.