Ministerul Internelor si habarnistii din frunte

 Tante Carmen Dan a inaltat zmeul din fruntea MAI. A plecat printr-o decizie politica,cel putin asa a afirmat domnia sa in fata presei. Evident,presa nu a crezut-o,stie tot romanul ca Veo i-a dat a treia cizma. Pe care o merita. Sau nu. Sau asa ar merita si Veo,a treia cizma,dar ea nu o primeste( inca), asta pentru ca a capitulat in fata neamtului. Dar asta e alta poveste,din alt film…

Tante Carmen a fost secretara. Ei,si ? Traienica Igas,baiatul ala care si-a dat BAC- ul pe la 24 de anisori,n-a fost parca,ospatar ? Dupe  care,ca un Fat Frumos din Papura,a terminat fo ‘ trei facultati la foc automat de pistol Carpati si a explicat politistilor cum devine cazul cu branconajul… Bulldogul Blaga a terminat Mecanica,e drept,nu prea a profesat in meserie,a intrat de tanar in politica si a excelat cu ungerea in functie a marelui sef peste politisti, Liviu Popa,ala pentru care politistii erau betivi si tampiti . Cristian Troaca- David a terminat cibernetica,studiile liceale fiind prin fizica si chimie. Baiatul asta a fost prins la mijloc cu o spaga ce s-a dovedit ulterior,inexistenta. Asa o fi,doar ca el a ramas celebru prin achizitionarea Loganurilor de Politie la preturi astronomice,altfel Loganurile cu pricina aveau,probabil,apucaturi de BMW,altfel nu se explica pretul lor.

Ioan Rus,clujeanul,asa spun unii,cica ar fi fost peste media celorlalti confrati,e firesc,a studiat la Stefan Gheorghiu,fiind un  utecist de frunte,apoi a absolvit Facultatea de Mecanica.Ramane  vestit pentru infuzia de ardeleni pe care a bagat-o  la varf,lucru care la vremea respectiva,nu a fost ceva rau.

De Gavril Dejeu isi mai aduce aminte cineva ? Asta ura de-a dreptul politistii si de cate ori avea ocazia,cu privirea lui piezisa,se lauda cu  umarul politistilor arestati in mandatul sau,asta ca o razbunare ca baietii i-au bagat la cusca fratiorul.

Lista poate continua de la Mihai Chitac,mapn- istul trimis de Ceasca la Timisoara in ’89,sa dea cu glontu’- n demonstranti ,pana la  Radu Stroe, Mircea Dusa sau Saniuta,doar ca un lucru e vizibil cu ochiul liber,mai nici unul dintre acestia n-au prea avut nici o treaba cu Ministerul de Interne,exceptie face George Ioan Danescu,singurul politist adevarat pe care ministerul l-a avut,ca despre Toba,care a zabovit un an in frunte,nu poate fi numit decat un prieten cu politistii.

Bineinteles,din galerie nu poate lipsi Gabita- interes national, realizarile sale in minister au fost umbrite de lucrarile de extindere a sufrageriei si de numarul politistilor din coloana oficiala. Din pacate,un semen de-al nostru a platit cu viata pentru capriciile generalului de izmene.

Si acum politistii nu trebuie sa se mai mire,asta pe care vor sa il unga ministru,e tot inginer,da’ in termocentrale ! Si baiatul asta,exceptand faptul ca e  bazat si are bani,e posesor real de certificat de revolutionar !  Una peste alta, majoritatea ministrilor care s-au perindat la conducerea Internelor au promis mult, realizarile au fost aproape nule,iar schimbarile mult trambitate n-au avut loc din motive neimputabile lor…

In mod normal,politistul roman,jandarmul si pompierul din sistem,nu se mai mira de nimic,la noi totul se poate si,indiferent de numele celui care pastoreste institutia  ,palmasul operativ va continua sa isi faca treaba,pana la urma lucratorii ministerului nu au depus juramantul in fata unui vremelnic ministru care este animat de cu totul alte interese decat cele ale subordonatilor. Interesele si drepturile angajatilor din minister ? Gargara ieftina si apa de ploaie… Partidul e-n toate !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.